Line-up

Vrijdag 14 juli

18u30 tot 19u45 :BLAIN

Puur, rauw, stevig. Deze 4-koppige rockband uit West-Vlaanderen staat
garant voor een stomende en energieke set op het podium. Een dijk van
een gitaarsound doordrenkt met scheurende riffs en solo’s, beukende
drums, een zwoele bas met daarbovenop een stem met ballen en net dat
beetje grain. De songs geven een knipoog naar de grungeperiode uit de
jaren 90.

21u00 tot 22u00: SICK PISTONS (Ned) (Tribute band Sex Pistols)

The Sex Pistols was een Engelse punkrockband die in 1975 in Londen werd opgericht. Ze waren verantwoordelijk voor het initiëren van de punkbeweging in het Verenigd Koninkrijk en inspireerden veel latere punk- en alternatieve rockmuzikanten. Hoewel hun oorspronkelijke carrière slechts tweeënhalf jaar duurde en slechts vier singles en één studioalbum produceerde (‘Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols’) worden ze beschouwd als een van de meest invloedrijke acts in de geschiedenis van de populaire muziek. Sick Sid, Paul Pistons, Matt McLaren, Steve Snot en MacRotten..! Brengt u een eerbetoon aan de SEX PISTOLS… Punkrock in ya face..!

22u00 tot 01u00 : DJ LOOTJE

Zaterdag 15 juli

16u30 tot 17u00 : Flanders Memorial Pipe Band

Wanneer je in de Vlaamse streek (maar ook ver daarbuiten) toevallig de Schotse pipes en drums hoort luiden, dan is de kans groot dat dit de noten zijn van de Flanders Memorial Pipe Band, die je aan het oorlogsverleden doen terugdenken. Je kan ze spotten tijdens meeslepende herdenkingen op bijvoorbeeld de talrijke British cemeteries, maar ook in de feestelijke straten laten ze graag hun tunes weerklinken. Je herkent ze aan hun blauwe tartan, het logo met eenhoorn en het Keltisch kruis op hun crest.
Na een ontmoeting, die uitgroeide tot een vriendschap, tussen de oprichter van de band met de Kintyre schoolpipeband uit Campbeltown (Schotland) was de keuze voor de blauwe kilt vlug gemaakt. De oprichter wou namelijk ook in België een school- of jeugdpipeband opstarten met als voorbeeld deze Schotse band en hun Ramsay Ancient Blue tartan. Na meteen toestemming gekregen te hebben van de Clan Chief, etaleren ze sindsdien met trots hun blauwe kilt.

17u00 tot 17u30 : Field Marshal Haig’s own pipes and drums

“Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums” (FMHOP&D), een Vlaamse doedelzakband
“with a difference”, ontstond  op 10 november 2013 als gevolg van het vijfde
Passchendaele Remembrance Concert “Will ye come to Flanders”.  Wat aanvankelijk
gepland was als gelegenheidsgroep voor een éénmalig concert, groeide onverwacht
en op korte termijn uit tot een heuse Pipe Band.

Van bij het ontstaan koos onze formatie voor het profiel van een herdenkingsband.
Deze keuze werd meebepaald door de onvermijdelijke confrontatie met het verhaal
van de Eerste Wereldoorlog in onze streek. Passendale, het kleine dorp dat tijdens de
“Grooten Oorlog” een bijna mythische uitstraling kreeg, ligt immers in de schaduw van
onze thuisbasis Roeselare.

De band draagt de naam van Britse veldmaarschalk Haig, opperbevelhebber van de
Britse troepen aan het Westelijke Front van 1916 tot 1918. Douglas Haig, een Schot
uit de Lowlands,  staat voor ons symbool voor alle mannen en vrouwen die op één of
andere manier betrokken waren bij de “war to end all wars”

18u00 tot 19u30 : EDEL WAYS XL (B)

Ze coveren genres zoals: pop, rock, blues en geven de songs een eigen touch.

21u00 tot 22u30 : RE EDITORS (NL) (Tributeband Editors)

reEDITORS komen, zien en veroveren met een verbazingwekkende live set. De muzikanten van reEDITORS zijn gesmaakt in heel Europa, spelen sinds 2005 samen en rocken met hart en ziel tijdens verscheidende evenementen en festivals. reEDITORS is meer dan klaar om het beste van zichzelf te geven in elke spannende show die ze spelen. Met het immer vertrouwde geluid en gevoel, zet reEDITORS een energieke live set neer met daarin alle hits van de immens populaire EDITORS. Maak je klaar voor veel reEDITORS! reEDITORS zijn Wouter Daemen, Roel Corstjens, Jan-Willem Sniekers en Martijn Hendrix

22u30 tot 02u00 : DJ DE MAN VAN ATLANTIS

DJ De Man van Atlantis : Vintage dj in retro stijl met vinyl platen en cd’s. De nieuwste hits in de mix met het beste van toen. Geen laptop dj.. Disco, new wave, rock, electro, Soul, funk, van Stubru tot Joe Fm.. Inclusief flassy outfits en originele radio Atlantis radiojingels. Hij is reeds voor de 3de maal van de partij, tijdens Marke Boem Boem en mag stilaan onze huis DJ worden genoemd.

Zondag 16 juli

12u00 tot 13u30 : ZRICK (B)

Zrick is een Belgische rockband uit Zwevegem, opgericht tijdens de Corona-periode door drummer Remko Smaak en zanger-gitarist Patrick Vermaerken, beiden al meer dan 30 jaar actief in de muziek. Eind 2022 kwam bassist Koen Vanderbauwhede erbij. Hun debuut CD, See Me, verscheen in 2019.

15u00tot 16u30 : The Muse Experience (BE/NL) (MUSE Tribute Band)

Sinds 2017 dendert The MUSE Experience als een niet te stoppen sneltrein door de Benelux en de fan base blijft zich snel uitbreiden. Uitgeroepen tot dé tribute-sensatie van 2019 brengt The MUSE Experience, zoals de naam al belooft, een ware Muse-beleving qua geluid en show, compleet met special effects en een adembenemend licht spektakel. De dynamische en interactieve shows zitten vol met de beste Muse hits zoals Psycho, Uprising, Plug In Baby, Supermassive Black Hole en Starlight die altijd en overal voluit worden meegezongen door het publiek!
Voor iedere Rock-liefhebber en Muse-fan in het bijzonder is The MUSE Experience een beleving die je niet wilt missen! Deze mannen nemen je vol passie en overgave mee vanaf de eerste noot en laten je pas weer los als de laatste noot is uitgevaagd!
The MUSE Experience bestaat uit:
Danny Waegemaekers (drums)
Wim Van Deuren (toetsen, special sound effects, vocals)
Arjan Kok (basgitaar)
Mike Schellekens (gitaar, vocals)
Richard Dalmolen (lead vocals) 

18u00 tot 19u30 : Dutch Spiders from Mars (NL) (David Bowie Tribute Band)

Toen zanger Arjan Stender in januari 2016 vernam van David Bowie’s plotselinge overlijden was hij –net als iedereen- met stomheid geslagen. Hij besloot ter plekke dat de beste manier om Bowie te eren was om z’n muziek levend te houden. Een tributeband moest er komen. Alle muzikanten die hij benaderde hapten meteen toe; The (Dutch) Spiders From Mars waren geboren. De optredens in de afgelopen jaren maakten duidelijk dat The Spiders niet zomaar een Bowie tributeband is. The Spiders proberen niet om Bowie te imiteren, maar ze zorgen ervoor dat ze de essentie van elk nummer weten te pakken. Ze zien er daarnaast geen been in om hier en daar een extra solootje, breakje of intrumentaal stuk in te lassen, net zoals Bowie z’n nummers live ook vaak anders speelde dan op de plaat. Arjan lijkt helemaal niet op David maar hij heeft de perfecte stem voor dit repertoire, en hij zingt de nummers met een intensiteit alsof hij ze zelf geschreven heeft. The Spiders nemen je mee op een reis langs de muzikale highlights van David Bowie; van Ziggy Stardust tot en met het aangrijpende Lazarus.

21u00 tot 23u30 : CALLPLAY (NL) (Coldplay Tribute Band)

CALLPLAY, a special tribute to COLDPLAY
COLDPLAY is momenteel zonder twijfel de grootste band ter wereld. Voor wie ze nog niet live kon zien is er nu CALLPLAY ! Geen look-alike band, wel sound-alike. Verwacht geen slecht geïmiteerde Chris Martin dansjes, maar een energieke band met een eigen identiteit. Callplay bestaat uit 5 ervaren muzikanten die weten hoe ze een festival op hun kop zet. Callplay speelt alle bekende songs van Coldplay en geven tijdens de show verrassende weetjes en interessante anekdotes uit hun 22 jarige, unieke carrière

23U30: VUURWERK

23U40 : DJ HAYDEN

DJ HAYDEN is een 16 jarig Marks talent met een grote passie voor muziek. Zijn favoriete muziek is retro maar draait eigenlijk alles wat hem wordt gevraagd. Mensen zien dansen op muziek dat hij draait, daar doet hij het voor. Enkele jaren heeft Hayden gedraaid tijdens Camping Kitch en vorig jaar draaide hij tijdens “MBB goes USA” .